Girona und befestigte Dörfer

Rundweg von 130 km Länge durch Fischer-, Landwirtschafts- und Handwerkerdörfer bis nach Gerona und seiner großartigen Altstadt.

Arbúcies

Arbúcies

Quellen und Natur

Al mig del Parc Natural del Montseny i de la zona de les Guilleries, el paisatge canviant dels boscos frondosos i la puresa de les aigües el converteixen en una destinació perfecta per als amants de la natura, el senderisme i la botànica.

Arbúcies també acull el Museu Etnològic del Montseny i un reguitzell d'activitats festives per a tots els gustos, com la Festa de les Enramades.

Un dels elements característics d'Arbúcies, és l'aigua, ja que hi trobem una gran quantitat de fonts, ries i rierols dins el municipi.

A la plaça central s'aixeca el Museu Etnològic del Montseny, l'únic centre de documentació i exposició del Parc Natural del Montseny.

Després tambè a la plaça trobem l'arbre centenari de la Llibertat, al mig de la plaça de la Vila, aquest és un altre dels símbols del poble. La llegenda explica que els habitants d'Arbúcies van plantar un plataner per celebrar la proclamació de la I República i el van anomenar Arbre de la Llibertat. Anys més tard li van haver de canviar el nom pel d'Arbre d'Esbarjo perquè les tropes carlines no el destruïssin.

Al altre extrem de la plaça està situada l'església parroquial de Sant Quirze, un temple originalment romànic, reformat en època gòtica, que conserva un retaule del segle XV.

Caminant pel centre es pot gaudir de la riquesa de les aigües municipals. Pràcticament a cada cantonada trobem una font, com la de Lurda (a l'entrada del poble), la del Molí de les Pipes, la de la Corbadora o la del Regàs, això es degut a la nombrosa quantitat de rius que es troben a la zona.