Girona und befestigte Dörfer

Rundweg von 130 km Länge durch Fischer-, Landwirtschafts- und Handwerkerdörfer bis nach Gerona und seiner großartigen Altstadt.

Viladrau

Viladrau

Flüsse und Quellen

Viladrau és conegut per la important quantitat de rius i rierols que desemboquen en nombroses fonts d’una aigua de gran qualitat, caracteritzada per la mineralització dèbil. Entre les fonts destaquen la de Paitides, la de l’Or, la de Matagalls, la dels Capellans, la de l’Oratori, la del Llop i la del Roure.

El seu nucli urbà està format per carrers estrets i petits on trobem la plaça i l'esglèsia de San Marti de Viladrau, documentada desde finals del segle XI, desde aquells temps s'ha vist afectada per diferents reformes entre les que han convertit el antic portic romànic en petites capelles o naus laterals.

Les rutes més característiques per conèixer Viladrau segueixen el curs de l’aigua per rieres i fonts.

La font més famosa del poble és la de les Paitides, que segons les llegendes, vigilen i protegeixen les fonts. A l’aigua d’aquesta abundant font se li atribueixen qualitats curatives, la qual cosa provoca que tot sovint hi hagi cua per poder-ne beure.

La font del Ferro, de raig regular i constant, és d’aigua ferruginosa. Segons la tradició, és bona per a la vista i provoca que les pedres dels voltants es cobreixin d'un rovellat rogenc.

La font de l’Oreneta està envoltada d’imponents pollancres i té un pedró amb una poesia que li va dedicar Guerau de Liost. I la font dels Enamorats, al final del carrer Vernets, té dos brocs d’aigua i uns bancs per descansar a la fresca.