Girona und befestigte Dörfer

Rundweg von 130 km Länge durch Fischer-, Landwirtschafts- und Handwerkerdörfer bis nach Gerona und seiner großartigen Altstadt.

Sils

Sils

Silser See

L’Estany de Sils és una zona humida amb característiques úniques a Catalunya. Aquesta singularitat és deguda al clima relativament humit i a l'inversió tèrmica dels fons de la plana selvatana.

La diversitat d’hàbitats aquàtics afavoreix la presència d’una fauna rica i variada. Tot plegat, fa que l’Estany de Sils, malgrat la seva extensió reduïda, tingui una gran rellevància pel que fa a la conservació de la biodiversitat.

Els ocells aquàtics són els habitants més coneguts i vistosos de la zona. Hi crien diverses espècies d'ànecs, cabusset , martinet menut i rascló. Entre els peixos és remarcable la presència de l'espinós, única població coneguda de la conca de la Tordera.

Cada any milions d’aquestes aus fan un llarg viatge d’anada i tornada des del nord d’Europa fins a zones més càlides on passen l’hivern. És aleshores quan moltes s’aturen a l’Estany de Sils.

Hi ha Prats de dall de terra baixa i de la muntanya mitjana, alberedes, salzedes i altres boscos de ribera. També hi ha altres hàbitats que no són propis de zones humides, com prats mediterranis rics en anuals, basòfils , suredes, alzinars i carrascars i pinedes mediterrànies.

Actualment la zona s'ha equipat amb tres aguaits, una torre-observatori, itineraris i rètols informatius.

A l'estació de RENFE de Sils s'ha creat un centre d'informació, amb una exposició permanent. A la zona, la Fundació Biodiversidad també hi ha subvencionat actuacions de millora d'hàbitats.