Girona und befestigte Dörfer

Rundweg von 130 km Länge durch Fischer-, Landwirtschafts- und Handwerkerdörfer bis nach Gerona und seiner großartigen Altstadt.

Osor

Osor

Heiligtum von Mare de Déu del Coll

El nucli urbà d’Osor consta de carrers empedrats, carrerons i places plenes d’històries, modernitat i barroquisme dels segles XVII, XVIII i XIX.

Veiem aquest llegat arquitectònic a la casa de Can Roure, amb un finestral gòtic i un portal adovellat, Can Margarits, amb una finestra d’arc conopial, i Can Casamitjana, un dels pocs edificis que encara subreviuen amb una balconada de fusta.

Cal destacar els ponts medievals, els quals connecten el poble d’Osor d’una banda i l’altra: el pont de Can Vidal i el pont Vell, d’estil romànic i empedrat, que passa per sobre de la riera d’Osor i que és un dels punts més emblemàtics i fotografiats de la vila.

Un altre dels llocs insígnia de la població és l’església parroquial de Sant Pere, del 922. De l’antiga construcció, d’estil romànic medieval, se’n conserva el braç meridional i un finestral. L’edificació actual respon al barroc, amb una estructura rectangular, una nau central i quatre capelles. De la part exterior destaca la façana amb una porta d’arc rebaixat, dos ulls de bou i el campanar, que corona l’edifici.